NOTÍCIA

NOVETAT_Teatre social!

Inscripcions obertes a Cal Temerari

NOVETAT_Teatre social!

ENGEGUEM NOU TALLER DE TEATRE SOCIAL A CAL TEMERARI! 

A partir de gener, comença un nou curs de teatre social que es dedicarà principalment a treballar les disciplines del Teatre Imatge i el Teatre Fòrum.
 
Inscripcions: a Cal Temerari
de dilluns a dijous de 10.00h a 12.00h i de 18.00h a 20.00h
 
També via on-line en el següent enllaç:
 
El taller es realitzarà en sessions setmanals, cada una de dues hores seguint el calendari del curs escolar (gener - juny).
 
FINALITAT
El teatre és una forma artística d’expressió molt potent però també és una font de coneixement de nosaltres mateixos i del nostre entorn. El teatre social proporciona les eines per a poder visualitzar i reflexionar sobre nosaltres i la nostra realitat i transformar-la. Aquest curs pretén oferir un espai constant de reflexió i creació a través de les diferents tècniques que ens aporta el teatre social posant-les en pràctica i compartint-les amb l’entorn en que vivim.  
 
OBJECTIUS
- Fomentar el coneixement d’un mateix i de la realitat que l’envolta a través de l’esperit crític.
- Aprendre les diferents tècniques que utilitza el teatre social per a la reflexió i la resolució de conflictes.
- Crear un espai constant de reflexió i transformació de la realitat en que vivim.
- Treballar paral·lelament tècniques de l’actor: cos, veu i interpretació.
- Crear i posar en pràctica diferents espectacles d’impacte social a través de la Pedagogia de l’Oprimit d’Augusto Boal.

A QUI VA DIRIGIT
Aquest curs va dirigit a qualsevol persona major de 18 anys que tingui interès en formar-se a través de les diferents tècniques que ofereix el teatre social. Es treballaran específicament cada una d’elles i es realitzaran espectacles d’impacte social que es durant a terme tant al teatre com al carrer.
No és necessari tenir coneixements previs de tècnica teatral ja que paral·lelament es farà un treball de cos, veu i interpretació.   

METODOLOGIA
Durant aquest curs es realitzaran diferents jocs, exercicis i dinàmiques per tal de poder crear la disponibilitat necessària per a treballar tècniques especifiques del teatre social com:

-Teatre imatge
El Teatre imatge és una branca del Teatre de l'Oprimit  que tracta de reflectir idees, situacions o emocions mitjançant imatges. L'objectiu és fer-ne un anàlisi i deslligar la paraula del seu context (cultural, social o polític) mitjançant un llenguatge visual, que implica un treball corporal, gestual i emocional sovint més creatiu i crític.
 
-Teatre Fòrum
El Teatre Fòrum és una de les branques del Teatre de l’Oprimit amb l’objectiu de presentar una escena o una obra on s’observa una situació d’opressió  que el protagonista no sap com enfrontar. Els espectadors són convidats a reemplaçar al protagonista i a provar totes les possibles solucions, idees o estratègies per tal de resoldre el conflicte. És un assaig col·lectiu per a l’acció real.
 
-Teatre Invisible
El Teatre Invisible és una de les branques del Teatre de l'Oprimit creada per intervenir, a través del teatre, en la quotidianitat de la gent fent visibles conflictes socials silenciats per generar un canvi d’opinió o d’actitud en el públic que hi participa.