QUI SOM

Entitat

Els Tallers de Teatre Sílvia Servan neixen l'any 1993 de la ma de l'actriu i pedagoga que dóna nom a l'entitat, la Sílvia. Amb seu a la Casa de Cultura durant els primers anys els tallers es traslladen a La Unió Santcugatenca l'any 1995. L'escola comença a créixer i s'hi van incorporant nous professors.

La intenció dels Tallers és la de fer del teatre un fet a la nostra ciutat. Per això a més de la seva tasca educativa dins les classes pretén ser una entitat activa dins l'activitat cultural i popular de Sant Cugat. Actualment l'escola compta amb 8 professors i una àmplia oferta dirigida a infants, adolescents i adults.

Professors

Els tallers de teatre compten amb un equip de professores i professors formats en diverses disciplines artístiques. Tots ells amb una gran trajectòria com a docents i també com a actrius, actors i creadors d'espectacles.

Els professors comparteixen el fet d'haver estat alumnes dels Tallers de Teatre. Això fa que la seva professió vagi sempre acompanyada d'una especial il·lusió per encomanar als alumnes la seva passió pel projecte i pel teatre en general.

Anna

Anna Enrich

Anna Enrich, llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona, comença el seu viatge teatral de la mà de Sílvia Servan i l'any 2003 s'estrena com a professora als Tallers de Teatre.

Completa la seva formació amb cursos de dansa i interpretació a escoles com Ramon Soler, Àrea, Color dansa, El Timbal.

L'any 2010 estudia Direcció Escènica a Eòlia i l'any 2012 fa un màster interuniversitari (UAB, Pompeu Fabra, Institut del Teatre) d'Estudis Teatrals. Escriu i realitza recitals de poesia.

Júlia

Júlia Rodón

Completa la seva formació d'Art Dramàtic en l'especialitat d'interpretació, en l'opció de text, a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de Barcelona (Institut del Teatre), amb la realització de la seva tesina La norma de l'extinció (Basada en"Platònov" d'Anton Txèkhov).

Rep formació de Biomecànica teatral a l'escola internacional Prima del teatro de Sant Miniato, becada per l'Institut del Teatre, amb Nikolaj Karpov i Maria Shmaevich.

Anteriorment, s'ha format en interpretació, mim corporal, trapezi fix i dansa clàssica i contemporània a les escoles: Estudis escènics el Timbal, Rogelio Rivel i Laura Esteve.

Ha rebut formació de clown de la mà de Merche Ochoa i Pepa Plana.

Actua en l'espectacle Fam Oculta de Peer Wittenbols sota la direcció de Pau Masaló. És integrant de la companyia Adàlids, amb la qual ha actuat a Pervertits (basada en "Perversitat sexual a Chicago", de David Mamet) sota la direcció de Pau Masaló, i ha codirigit i actuat en l'espectacle de commedia dell'arte Villasolterone.

Dins l'Escola Superior d'Art Dramàtic ha protagonitzat Hamlet (sota la direcció de Ramon Vila), ha actuat a Safari (direcció de Josep Maria Mestres) i a La mort d'en caliban (direcció de Carme Portacelli).

En el camp audiovisual ha participat en el teaser de la sèrie Generació perduda i el video L'ull humà de la fundació Miró.

Laura

Laura Viladrich

Amb una carrera artística plural, inicia la seva formació a través del mètode Suzuki de violí a l'edat de 3 anys. Formació que finalitza l'any 2004 i que complementa amb estudis de llenguatge, harmonia i cant líric.

Més tard s'introdueix al món del teatre formant-se als Tallers de Teatre Sílvia Servan. També rep formació en dansa contemporània amb la professora Marina Sanahuja.

L'any 2011 es llicencia en Filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva formació li ha permès treballar des de fa més de 10 anys en la docència d'aquestes arts.

Professora de violí i sensibilització musical. Així com responsable de tallers de dansa i expressió corporal.

Actualment treballa també com actriu en el món del teatre infantil, concretament amb espectacles de titelles. També forma part de la Jove Orquestra de Cerdanyola.

Marta

Marta Sánchez

S'introdueix en el món del teatre a l'edat de deu anys amb els Tallers de Teatre Sílvia Servan.

Més endavant es decanta per la vessant més social d'aquest art i realitza diversos cursos de Teatre Social a vàries escoles de Barcelona, com per exemple l'escola Marabal. Ha participat en diferents muntatges de Teatre Invisible, Teatre-Fòrum, etc.

S'ha diplomat en Educació Social a l'Universitat Autònoma de Barcelona i ha col·laborat en diferents projectes de Teatre Social amb col·lectius d'Infància i Adolescència en risc.

Actualment s'ha graduat en el centre de formació i creació artística El Timbal en els seus estudis professionals d'escola d'actor i treballa com a professora en els Tallers de Teatre Sílvia Servan i com a educadora social amb un col·lectiu d'infància en risc.

Marta

Marta Uxan

Inicia els seus estudis d'interpretació l'any 1995 a l'escola Nancy Tuñón, complementant-ho amb els Tallers de Teatre Sílvia Servan. A partir de l'any 1998 comença a treballar com a professora amb la Sílvia Servan fins a l'actualitat.

Durant tots aquests anys, amplía la seva formació amb altres disciplines, tècnica Lecocq i clown amb John Davidson, estudis de teatre musical a l'Escola Memory (2000-03), classes particulars de cant amb Laura Mejía i Virgínia Martínez, cursos intensius a l'escola El Timbal, amb Mònica Cordomí, Marc Brualla, Joan Cusó i Jordi Purtí durant el 2012, i un curs d'interpretació al Axis Ballymun Centre, de Dublín, amb Hayley McHugh l'any 2009.

Com a actriu ha treballat amb diferents directors teatrals, entre ells, Txell Roda, Roger Casadellà, Ignasi Roda, Dolors Vilarasau, Carles Canut i Oriol Aubets.

En cinema, ha estat dirigida per Karlos Alastruey en el curtmetratge "Ardía", i formant part del documental "El Arte del Espíritu".

Miquel

Miquel Segovia

Llicenciat en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre, de petit entra en contacte amb el teatre a l'escola Tallers de Teatre Sílvia Servan de St. Cugat del Vallès on hi exerceix com a professor des del 2009.

Dins l'Institut del Teatre participa a diferents muntatges i tallers com Peces Curtes de Harold Pinter (Dir. Rafel Duran), Platònov d'A. Txekhov (Dir. Víctor Sánchez), Zoòtrop de Cristina Cordero, entre d'altres.

Participa als espectacles Aixecant el Vol de Guillermo Ayesa (Dir. Glòria Rognoni), Magnificat de Pasquale Bavaro, Dau al 7 de Xavier Giménez Casas (Cia. Nozomi 700).

Al 2008 funda la companyia ATRESBANDES juntament amb la Mònica Almirall i l'Albert Pérez Hidalgo, amb la qual aposten per un teatre de creació on la direcció, la posada en escena i la interpretació va a càrrec dels mateixos actors.

Roger

Roger Casadellà

Arriba al món del teatre a partir de la seva feina com educador. Creant la companyia de teatre infantil Metromàtic Teatre l'any 2000, que encara està en actiu.

Es forma com a actor primer en els Tallers de Teatre i després fent diferents cursos d'interpretació, clown, titelles. Complementa la formació participant en diferents col·lectius escènics.

A part de la feina com a actor i titellaire infantil en una desena d'espectacles diferents, també ha realitzat papers d'actor en diferents muntatges. Els més recents a la lectura dramatitzada del "Juan Tenorio" direcció de Lluís Canut o com a personatge a les sarsueles "Cançó d'amor i guerra" i "la Tabernera del puerto", aquesta última direcció de Rafel Duran, de la companyia +Sarsuela.

Actualment desenvolupa la tasca de direcció escènica del cor i adjunt de direcció en la companyia +Sarsuela. A part de dirigir petits muntatges teatrals.

Desenvolupa feines de gestió i programació al Teatre de la Unió Santcugatenca.

Vera

Vera Giró

Llicenciada en Comunicació Audiovisual, compagina i cultiva la passió pel teatre, la dansa i el cinema des de petita.

Va ser alumna dels tallers de la Sílvia Servan, del curs multidisciplinar en arts escèniques de l'Institut del Teatre de Terrassa i de la Jackson Lane Community Center de Londres.

El 2010 viatja a Buenos Aires on treballa al centre cultural Patio Honduras com a assistent de direcció de la companyia Work Impro Gress.

Funda un festival de cinema independent Exhivisionismo, per connectar artistes i professionals del cinema.

A Argentina també estudia Guió cinematogràfic i televisiu a l'escola Guionarte. Ha realitzat diversos cursos de dramatúrgia a l'Obrador de la Sala Beckett amb professors com Sergi Belbel, Carles Batlle, Ricard Gázquez i Sanchis Sinisterra.

Treballa com a professora dels Tallers de Teatre Sílvia Servan des de 2007.